STUD, z.s.

program-tramvaj13.00-17.00 - centrum města Brna

jízda historické tramvaje

Ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí Brno pořádáme jízdu historické tramvaje „10 let gay hnutí v ČR, 10 let společného boje proti AIDS“ se zastávkami na Mendlově náměstí (ve 13 hodin) a Malinovského náměstí (v 15 hodin), kde naleznete kromě odborné poradny o AIDS a anonymních testů HIV také přehlídku historie SOHO v ČR a STUD Brno.

Navíc 20.-22. 6. probíhá poradna o HIV-AIDS v Kině Art, vždy mezi filmovými představeními od 20 do 21 hodin.

 

logo-duha-nad-brnem18.00 - Kino Art, Cihlářská 19

gay a lesbický svět ve filmu

zahájení přehlídky filmů „Duha nad Brnem“ a moderovaný dokument Štefana Vraštiaka

Vzácná příležitost poznat jednoho z předních odborníků v této oblasti filmového umění. Štefan Vraštiak, programový ředitel uznávaného festivalu gay filmů v Bratislavě připravil právě pro naši přehlídku vlastní střihový dokument. O tomto dokumentu i o tom, jak se dělá festival a o filmu vůbec si můžete přijít popovídat na zahájení přehlídky. A vy, kteří jste měli to štěstí, že jste viděli světově uznávaný dokument „The Celluloid Closet“, můžete srovnávat.

Vstupné 40 Kč. Prodej před začátkem filmového představení v pokladně Kina Art. Vstupenky z každého představení budou slosovány a výherce obdrží dvě vstupenky na finálový večer Gay Man ČR 2000.

 

program-klec-blaznu19.00 - Janáčkovo divadlo, Rooseweltova 17

Jerry Hermann, Harvey Fierstein:
Klec bláznů

Režie: Rudolf Tesáček
Hrají: Libor Zavislan, Jiří Horký / Ilja Kreslík ad.

La cage aux folles - muzikál, který od svého broadwayského zrození v roce 1983 obešel celý svět, se nyní dostal i na brněnské jeviště. Příběh Klece bláznů je prostý. Dvojice mužů vychovává syna jednoho z nich. Ten se rozhodne pozvat na návštěvu rodiče svojí nastávající. Otec dívky je ale konzervativní politik, a tak je třeba pravý stav rodiny zatajit. Všechna maskovací opatření, někdy i bolestivá, však selžou a vše vychází najevo...

Vstupné dle ceníku Národního divadla v Brně. Prodej vstupenek denně 8-17, v sobotu 9-12 v administrativní budově NDB (Dvořákova 11) a hodinu před představením v pokladně divadla. Jedná se o řádné představení NDB, jehož pořadatelem není SOHO v ČR ani STUD Brno.

 

program-coming-out20.30 - Kino Art, Cihlářská 19

téma „coming out“

Film, který jste mohli vidět jako jeden z prvních... a který už asi nikdy neuvidíte.

Jeden z prvních filmů v bývalém socialistickém bloku, který odstartoval uvádění gay a lesbického tématu na plátnech našich kin. Velice lidský a decentně zpracovaný příběh o sebepřijetí. Příběh, který se mohl odehrát v životě snad každého člověka s menšinovou citovou orientací. Příběh o vnitřním zápase a vyrovnávání s homosexualitou a také o mezilidských vztazích. Prostě příběh, kterému se říká „coming out“.

Vstupné 40 Kč. Prodej před začátkem filmového představení v pokladně Kina Art. Vstupenky z každého představení budou slosovány a výherce obdrží dvě vstupenky na finálový večer Gay Man ČR 2000.